Acupressuur Weert Limburg

Acupressuur, hoe deze chronische klachten verdwijnen zullen je verbazen!

Op mijn blog breng ik deverschillende soorten massages aan bod, daarbij zal ikzeker fijne tips geven!De werking van therapeutische massages worden beter uitgelegd zodat je meer inzicht krijgt in alle mogelijkheden.

ACUPRESSUUR:

Acupressuur lijkt op massage. Doel is verbetering van het ‘welbevinden van lichaam en geest’. De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Volgens de filosofie die hieraan ten grondslag ligt, bevinden zich in de huid van het hoofd, de rug, borstkas, armen en benen een twaalf- of veertiental energiebanen of meridianen, die in de vingertoppen en tenen eindigen.

Acupressuur Weert Limburg

Energiebanen Acupressuur

Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie ( Qi of chi ) in de organen laten toe- of afnemen.

GEEN NAALDJES

Waar de acupunctuur met naaldjes werkt, wordt bij acupressuur de huid aangeraakt. De druk wordt meestal met de duim gegeven!

Inzetbaar bij o.a. hoofdpijn, nek-en rugklachten, menstruatieproblemen, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen en stress.

AANTAL BEHANDELINGEN

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. De meesten hebben genoeg baat bij 6 tot 10 behandelingen. De ervaring leert dat het verstandig is om wekelijks een behandeling te nemen. Na 6 weken gaan we langzaam afbouwen.

Miranda van Putten

Het is voor mij een streven om de vragen die mensen mij stellen over de verschillende massages en therapieën op mijn weblog duidelijk naar voren te laten komen.
Heb je dus vragen of wil je ergens meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op! ~ Groet Miranda