THERAPEUTISCHE MASSAGES

Therapeutische massage’s by Miranda

THERAPEUTISCHE VOETREFLEXOLOGIE

:2015-03-01 Miranda Van Putten (normale resolutie)-13

Voetreflexologie is een veilige therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten. Het uitgangspunt bij de voetreflexologie is de gehele mens. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Mocht er een verstoring optreden dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen. Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd.

Tijdens een behandeling wordt de hele voet behandeld. Door het bewerken van de reflexen kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden, waardoor het lichaam zelf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen. Zwangere vrouwen geef ik helaas geen voetreflexmassage ( na de 37ste week is het geen probleem, zelfs een aanrader). Als je voetreflexologie wilt ondergaan om een klacht te behandelen/ op te lossen dan zijn er meerdere behandelingen voor nodig. De duur van de behandeling is ongeveer een uur.

 • Stress
 • Vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden
 • Bij emotionele klachten/disbalans
 • Spijsverteringsklachten
 • Nek- en rugklachten
 • Hoofdpijn of migraine
 • Hormonale problemen
 • Slapeloosheid ook voor kinderen met slaapproblemen
 • Kinderen met ADHD

2015-03-01 Miranda Van Putten (normale resolutie)-12

HOOFDPIJNMASSAGE:

Er zijn diverse vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kindermigraine, aangezichtspijn, hoofdpijn door afwijkingen aan nek kaak of gebit, hoofdpijn na nekletsel/whiplash, hoofdpijn door ontstekingen aan neus kaak of voorhoofdholtes en hoofdpijn door hormoonschommelingen.

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Oorzaken van hoofdpijn is zeer divers en niet altijd traceerbaar. Bij de hoofdpijnmassage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. En diverse accupunten op de armen, benen en voeten worden meegenomen.

Door dezebepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten. Zwangere vrouwen geef ik geen hoofdpijnmassage. De reden hiervoor is dat ik accupunten behandel die de ween kunnen opwekken. Het is natuurlijk afhankelijk van de clint, maar hierbij moet u uitgaan van 5 6 wekelijkse behandelingen. Daarna is het van groot belang om ongeveer 1 keer per maand een onderhoudsbehandeling te ondergaan, om daarmee de klachten niet de kans te geven om terug te keren.

Consult Hoofdpijnmassage: 60 minuten

2015-03-01 Miranda Van Putten (normale resolutie)-15

THERAPEUTISCHE MASSAGE:

 

Dit is een combinatie van acupressuur (druk op de acupunctuurpunten), massage, voetreflexologie en/of cupping. Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden, waarbij wij samen uw (medische) geschiedenis doornemen. Hieruit volgend zal er een behandelplan opgesteld worden. Het behandelplan zal bestaan uit een van de volgende therapien of een combinatie van: massage, therapeutische voetreflexologie en acupressuur.

U kunt zonder verwijzing van uw (huis)arts bij ons terecht, wel is het raadzaam/gewenst uw arts een diagnose te laten stellen of goedkeuring van uw arts. U dient ten alle tijden uw medicatie voort te zetten en uitsluitend in overleg met uw arts deze te stoppen of te wijzigen.

Contra indicaties ( wanneer mag u geen behandeling ondergaan)

 • Wanneer u zwanger bent
 • Wanneer u ziekten of verwondingen aan uw voet(en) heeft, die de behandeling niet mogelijk maken, ontstoken aders en voetschimmel.
 • Bij infecties of besmettelijke ziekten met koorts ( ook niet bij griep)
 • Wanneer u kanker heeft
 • Bij trombose
 • Bij hartkwalen

 

massage_kop

tarieven