Therapeutische massage bij Massagepraktijk Holistic

 

THERAPEUTISCHE MASSAGE:

Bij een therapeutische massage wordt gebruik gemaakt van verschillende massagethechnieken om de klacht gericht en ook indirect aan te pakken. De specifieke massage stimuleert het lichaam om het zelf genezend vermogen te activeren. Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden, waarbij wij samen uw (medische) geschiedenis doornemen. Hieruit volgend zal er een behandelplan opgesteld worden.

Bij de therapeutische massage maak ik gebruik van acupressuur (drukpunten) en cupping. Om het  therapeutische effect van de massage te versterken geeft een gecombineerde aanpak van ontspanning en therapie het beste resultaat.

Voor het beste resultaat zijn meerdere behandelingen aan te raden.

U kunt zonder verwijzing van uw (huis)arts bij ons terecht, wel is het raadzaam/gewenst uw arts een diagnose te laten stellen of goedkeuring van uw arts. U dient ten alle tijden uw medicatie voort te zetten en uitsluitend in overleg met uw arts deze te stoppen of te wijzigen.

Contra indicaties ( wanneer mag u geen behandeling ondergaan)

 • Wanneer u zwanger bent
 • Wanneer u ziekten of verwondingen aan uw voet(en) heeft, die de behandeling niet mogelijk maken, ontstoken aders en voetschimmel.
 • Bij infecties of besmettelijke ziekten met koorts ( ook niet bij griep)
 • Wanneer u kanker heeft
 • Bij trombose
 • Bij hartkwalen

THERAPEUTISCHE VOETREFLEXOLOGIE

:2015-03-01 Miranda Van Putten (normale resolutie)-13

Voetreflexologie is een veilige therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten. Het uitgangspunt bij de voetreflexologie is de gehele mens. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Mocht er een verstoring optreden dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen. Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd.

Tijdens een behandeling wordt de hele voet behandeld. Door het bewerken van de reflexen kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden, waardoor het lichaam zelf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen. Zwangere vrouwen geef ik helaas geen voetreflexmassage ( na de 37ste week is het geen probleem, zelfs een aanrader). Als je voetreflexologie wilt ondergaan om een klacht te behandelen/ op te lossen dan zijn er meerdere behandelingen voor nodig.

De duur van de behandeling is ongeveer een uur.

 • Stress
 • Vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden
 • Bij emotionele klachten/disbalans
 • Spijsverteringsklachten
 • Nek- en rugklachten
 • Hoofdpijn of migraine
 • Hormonale problemen
 • Slapeloosheid ook voor kinderen met slaapproblemen
 • Kinderen met ADHD

2015-03-01 Miranda Van Putten (normale resolutie)-12


HOOFDPIJN MASSAGE:

Er zijn diverse vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kindermigraine, aangezichtspijn, hoofdpijn door afwijkingen aan nek kaak of gebit, hoofdpijn na nekletsel/whiplash, hoofdpijn door ontstekingen aan neus kaak of voorhoofdholtes en hoofdpijn door hormoonschommelingen.

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Oorzaken van hoofdpijn is zeer divers en niet altijd traceerbaar. Bij de hoofdpijnmassage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. En diverse accupunten op de armen, benen en voeten worden meegenomen.

Door deze bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten. Zwangere vrouwen geef ik geen hoofdpijnmassage. De reden hiervoor is dat ik acupunten behandel die de weeen kunnen opwekken. Het is natuurlijk afhankelijk van de client, maar hierbij moet u uitgaan van 5 a 6 wekelijkse behandelingen. Daarna is het van groot belang om ongeveer 1 keer per maand een onderhoudsbehandeling te ondergaan, om daarmee de klachten niet de kans te geven om terug te keren.

Duur van de  Hoofdpijnmassage is ongeveer 60 minuten


CUPPING MASSAGE

Cupping Massage is een intense en krachtige manier om lichamelijke klachten aan te pakken. Cupping kent zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en wordt gebruikt om in de dieper gelegen lagen van de huid de doorbloeding te stimuleren.

Bij cupping massage worden cups vacuum gezogen op de huid. Een cupping massage kan als heel heftig ervaren worden. Cupping massage kent een aantal varianten:

 • Bewegende cupping: bij deze massage wordt met een soepele beweging bindweefsel losgemaakt. Deze variant is ook wel bekend als bindweefsel massage en wordt o.a. toegepast bij de aanpak van cellulitis en wordt veelvuldig gebruikt tijdens de therapeutische massage.
 • Staande cupping (Dry cupping): de cups worden na een massage met een zuigtechniek op het lichaam geplaatst, waar ze een aantal minuten blijven zitten.

Voordelen van een cupping massage

Met een cupping massage bereik je de diepere lagen van de huid daar waar de spierknoop of verkleving vast is gaan zitten. Het vacuum zuigt de spierknoop of verkleving naar de oppervlakte. Het toepassen van deze massage techniek geeft het lichaam ruimte om de blokkade op te heffen en afvalstoffen af te voeren.

De behandeling kan ronde bloeduitstortingen veroorzaken die na een week gemiddeld weer wegtrekken. Deze cupping massage is daarom niet geschikt voor mensen die anti-stollingsmedicatie (bloedverdunners) gebruiken.

 

                   

 

 

 

massage_kop

tarieven